Van der Valk Hotels & Restaurants

Het creëren van een overzicht en gestroomlijnde communicatie in Power BI voor een diverse groep aan gebruikers.

Met gebruikers over meerdere Van Der Valk locaties is het de kunst om een dashboard in te richten zodat er uniform kan worden gerapporteerd.

Het natuurlijke leefgebied van de Toekan ligt duizenden kilometers van Nederland verwijderd, toch heeft deze tropische vogel in Nederland een inmiddels iconische status en bekendheid verworven. Verantwoordelijk voor dit fenomeen, zichtbaar vanaf bijna elke willekeurige snelweg, is natuurlijk het Van Der Valk concern. Een uniek familiebedrijf, met bijna honderd hotels en restaurants, waar vrijwel overal een familielid aan het roer staat. Beide Easydash founders Laura en Rob hebben een achtergrond in hospitality management en finance. Een gedeelde passie voor de horeca speelt daarom een grote rol in deze samenwerking.

het formuleren van verwachtingen.

Om tot een heldere strategie voor de ontwikkeling van een dashboard te komen is het belangrijk dat we de bedrijfsprocessen en de essentie van de onderneming begrijpen. We spraken met de toekomstige gebruikers van het dashboard zodat we de huidige informatievoorziening in kaart konden brengen. Vanuit daar werd besloten welke globale KPI’s gemonitord moeten worden. Met gebruikers verspreid over meerdere Van Der Valk locaties is het de kunst om een dashboard op zo’n manier in te richten dat er over de gehele linie uniform kan worden gewerkt en gerapporteerd. Daarnaast moeten verschillende gebruikers en locaties wel de vrijheid houden om eigen analyses te doen.

Door middel van dashboards met diepgaande functionaliteiten heeft elke gebruiker nu de mogelijkheid om in te zoomen op verschillende KPI’s. Denk bijvoorbeeld aan data over het aantal gasten, de kamer bezetting, revenue per available en occupied room, personeelskosten en ziekteverzuim. Het handmatig verzamelen en verwerken van excel rapportages is voor altijd verleden tijd. Voor het creëren van een totaal overzicht en gestroomlijnde communicatie tussen en binnen de locaties en is er voor de directie een overkoepelend dashboard opgezet.

blik op de toekomst.

De groei van een onderneming is en blijft altijd een dynamisch process. Een goed dashboard is in staat mee te bewegen en zich aan te passen aan nieuwe ontwikkelingen en behoeftes van het bedrijf: denk hierbij aan het centraal monitoren van reviews op verschillende booking sites, mystery guest beoordelingen en resultaten van voedsel veiligheidscontroles. De kansen en mogelijkheden zijn eindeloos.

Meer weten over deze case? Bel met Rob.

bekijk onze andere cases.

business cases

Bij Easydash zijn wij trots op onze klanten en projecten.

Case_BeyondEyes

Beyond Eyes van Heijmans

Sneller, veiliger en goedkoper data centraliseren met Power BI.

Case_Trengo

Trengo

Next level monitoring en real-timegroei-prognoses in Power BI.

Case_Streetwise

Streetwise

Easydash Online: dé manier om representatieve dashboards te delen.