Steeds meer bedrijven maken gebruik van data bij het nemen van beslissingen. Om dat te kunnen doen wil je beschikken over actuele data. Het hebben van actuele data is heel belangrijk om de kans op fouten te minimaliseren. Ook is het van belang dat je de data inzichtelijk en leesbaar maakt om op basis daarvan een besluit te kunnen nemen. Door gebruik te maken van Power BI in combinatie met de oplossing van Microsoft Fabric kun je bovenstaande realiseren. Meer weten over wat het precies is en wat de voordelen zijn voor jouw bedrijf? Lees dan snel verder!

Wat is Power BI eigenlijk?

Voordat we je meer gaan vertellen over Power BI is het belangrijk om te weten wat het precies is. Veel bedrijven weten namelijk vaak niet wat het inhoudt en wat het op kan leveren. Met Power BI wordt het mogelijk om data op een slimme manier in te zetten. Onze ervaring is dat wanneer dit eenmaal helder is wanneer bedrijven tot het besef komen dat Power BI onmisbaar is om verder te groeien en de business (verder) te optimaliseren. Voordat we verder gaan leggen we nu eerst aan je uit wat het precies is.

De afkorting staat voor Power Business Intelligence. Deze business intelligence tool is gemaakt door Microsoft en standaard beschikbaar in de meeste Office-365 licenties. De gebruikersinterface komt overeen met de andere tools (bijvoorbeeld Excel) van Microsoft. Hierdoor is de tool gemakkelijk in gebruik te nemen. Het is de meest gebruikte tool om data te analyseren en te visualiseren wereldwijd. In de afgelopen jaren heeft Gartner de Power BI tool van Microsoft dan ook uitgeroepen tot de beste BI tool wereldwijd.

Microsoft fabric

Veel bedrijven maken gebruik van Power BI om data uit verschillende databronnen (zoals Excel, AFAS, SAP en Exact) te verzamelen en te visualiseren. Als aanvulling op de Power BI tool maken bedrijven sinds kort ook gebruik van Microsoft Fabric.  

Het is een alles-in-één analyseoplossing voor ondernemingen die alles omvat, van data trasnfer tot data science, realtime analyse en business intelligence. Het biedt een uitgebreide suite met services, waaronder data lake, data engineering en data integration, allemaal op één plek.

Microsoft Fabric biedt bedrijven een breed scala aan mogelijkheden om data te analyseren en mensen op een verantwoorde wijze te laten reageren. Het is mogelijk om gebruikersrollen aan te maken en deze te koppelen aan één persoon of een groep van personen. Hiermee wordt het mogelijk om rollen aan de mogelijkheden aan persoonlijke voorkeuren aan te passen.

Meer weten?

Na het lezen van dit artikel een vraag of wil je meer weten over Power BI en Microsoft Fabric? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij leggen het op een begrijpelijke manier aan je uit en vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Met een groot aantal implementaties in de afgelopen jaren zijn wij er zeker van dat Power BI ook jou gaat helpen bij het inzichtelijk maken van je data om op basis daarvan besluiten te kunnen nemen.